Over ons Werken en stage lopen bij

Werken en stage lopen bij

Er werken ongeveer 250 collega’s bij Univé Rechtshulp. De meeste van onze rechtshulpverleners zijn Universitair geschoolde juristen. Maar er werken ook HBO-juristen bij ons.

Bij ons heb je juridisch uitdagend werk

Als rechtshulpverlener heb je je eigen dossierpraktijk. Toch werk je ook nauw samen met je collega’s van je team. Als je werkt bij ons Juridisch Advies Centrum heb je een adviesfunctie. Je helpt klanten telefonisch, via chat en via e-mail. En je maakt dossiers aan die door onze back-office teams worden behandeld.

Onze teams zijn onderdeel van onze afdelingen. Onze afdelingen zijn weer ingedeeld naar rechtsgebied. Maar als rechtshulpverlener kun je werk doen voor meerdere rechtsgebieden. Kortom, een veelzijdige organisatie waarin je je kunt specialiseren op een rechtsgebied maar waar ook ruimte is voor verbreding.

We kennen gunstige arbeidsvoorwaarden

Als je bij ons komt werken kun je gebruik maken van onze gunstige arbeidsvoorwaarden:

  • 13e maand,
  • kortingen op verzekeringen,
  • prima pensioenvoorziening,
  • mogelijkheden tot parttime werken,
  • ruime opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en
  • thuiswerkmogelijkheid waardoor je je werkdag zelf kunt indelen
  • toegang tot diverse juridische bibliotheken en vakliteratuur op je laptop

Wat vragen wij van onze collega’s?

We vragen van onze collega’s meer dan alleen (juridische) kennis. Ook communicatieve vaardigheden zijn van groot belang. Die vaardigheden komen namelijk goed van pas in je contact met onze klanten.
Schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, klantgerichtheid, inlevingsvermogen, overtuigingskracht en zelfverzekerdheid zijn daarvoor belangrijke kwaliteiten. Het is essentieel dat je juridische materie begrijpelijk kunt maken voor onze klanten.
Je eigen dossierpraktijk vraagt ook van je dat je kunt organiseren, knopen doorhakken en prioriteiten stellen.

Verder verwachten wij een praktische, oplossingsgerichte en resultaatgerichte houding van je.

Wil je bij ons werken?

Als wij een vacature hebben plaatsen wij die op de website van Univé verzekeringen. Klik hier om te zien of wij op dit moment een geschikte vacature voor je hebben.

Wil je bij ons stage lopen of afstuderen?

Elk jaar biedt Univé Rechtshulp stageplaatsen aan. We vinden het belangrijk om jong talent de gelegenheid te geven zich te ontwikkelen. MBO-ers, HBO-ers en WO-ers krijgen de gelegenheid om een leuke en leerzame stageperiode bij ons door te brengen.

Onze stageplaatsen en afstudeeropdrachten maken we bekend op de website van Univé verzekeringen.

  • Klik hier om te kijken welke stagevacatures we op dit moment hebben
  • kies vervolgens “Dienstverband”
  • selecteer “Stage”.